Oroszbarát újságírót lőttek le Kijevben

Lelőtték Olesz Buzina újságírót otthonánál az ukrán fővárosban – közölte ma az UNN hírportál. A hírt már megerősítette Anton Herascsenko belügyminiszteri tanácsadó saját Facebook oldalán, bő egy órával ezelőtt.

Az UNIAN ukrán hírügynökség értesülései szerint a gyilkosság kijevi idő szerint 13:20-kor történt. Szemtanúk arról számoltak be, hogy az autóban két ismeretlen ült és egyikük nyitott tüzet az újságíróra. Egyelőre a rendőrség vizsgálódik a helyszínen.

„Éppen most a Dehtyarivszka utca 58. környékén egy sötétszínű Ford Focus-ból lelőtték a híres újságírót, Olesz Buzinát. Az autó rendszáma vagy lett, vagy belorusz. Biztosan nem ukrán” – írta Herascsenko.

Olesz Buzina tavaly az oroszbarát Orosz Blokk párt színeiben indult a parlamenti választáson, sikertelenül. Honlapján azt írta önmagáról, hogy ukrán is és orosz is. Támogatta Ukrajna föderalizálását. A nős férfinak egy lánya van.

A hírről Vlagyimir Putyint is értesítették, éppen amikor élő egyenes adásban válaszolgatott a neki szánt kérdésekre. Olesz Buzina megölésével kapcsolatban annyit mondott, hogy sok politikai gyilkosság történik Ukrajnában.

Valóban nem ez az első ilyen eset. Április 13-ra virradóra szintén megölték Szerhij Szuhobokot, az ukrán Obkom hírportál alapítóját. Tegnap este pedig ismeretlenek végeztek Oleh Kalasnyikovval, a korábbi kormányzó párt, a Régiók Pártja volt parlamenti képviselőjét kijevi otthona előtt.

Herascsenko szerint az újságírók meggyilkolásához az Antimajdan mozgalomnak lehet köze, amely ellenzi Viktor Janukovics tavalyi lemondatását.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez