300 amerikai ejtőernyős érkezett Ukrajnába

Ezt jelentette be a Pentagon, amely közölte: a 173-as légi dandár ejtőernyősei a Nemzeti Gárda kiképzésében vesznek részt Ukrajnában. A Nemzeti Gárdát önkéntesek alkotják, és nem a hadügyminisztériumhoz, hanem a belügyminiszter alá tartoznak.

A Nemzeti Gárda kemény magja azokból az önkéntesekből kerül ki, akik Kijevben a Majdanon a forradalmi időkben szembeszálltak Janukovics elnök fegyvereseivel. A Nemzeti Gárda fontos szerepet játszik azokban az összecsapásokban, melyek Ukrajna keleti felén alakultak ki.

Sojgu orosz hadügyminiszter nemrég megismételte azt a vádat, mely szerint az USA “színes forradalmakat” robbant ki mindenütt a világon, a demokráciára hivatkozva. Ezeknek a forradalmaknak az a céljuk, hogy az Egyesült Államok világuralmi törekvéseit erősítsék – fejtette ki Moszkva álláspontját a hadügyminiszter. Szerinte elkerülhetetlen volt, hogy Oroszország reagáljon Ukrajnában. Itt a Krím annektálására célzott, melynek következménye az lett, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió szankciókat léptettek életbe Oroszországgal szemben. Putyin elnök ezzel kapcsolatban újra megerősítette álláspontját a televízióban, ahol kifejtette: nem számít arra, hogy az USA és az EU hamarosan feloldja a szankciókat. Ezért Oroszországnak úgy kell boldogulnia, hogy elsősorban a saját erejére támaszkodik – hangsúlyozta Putyin orosz elnök.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez