Sétáljon teknőssel!

A világ legtürelmesebb állattartójának is lehetne nevezni azt az idős férfit, aki Japánban egy óriásteknőssel él, és rendszeresen meg is sétáltatja azt.

Torijama Akira híres animéjében, a Dragon Ball-ban él egy idős mester, akit „teknős remetének” neveznek (magyar változatban: zseniális teknős). Egy óriásteknőssel lakik együtt, és a hátán rendszeresen utazik is. Torijama mester valószínűleg meglepődne azon, hogy karaktere szinte megelevenedik a valóságban.

Torijama Akira teknős remetéje.
Torijama Akira teknős remetéje.

Teknőst tartani háziállatként nem meglepő, hiszen csendesek és nem igényelnek sok figyelmet. Persze nem lehet velük például úgy sétálni, mint egy kutyával. Legalábbis egy ékszerteknőssel nem annyira látványos a séta. Egy óriásteknőssel viszont annál inkább. Ha az ember nem siet, hanem ráérősen szeret járkálni a tavaszi napsütésben, akkor ajánlható az idős japán úr példája. 

CCX11IyUMAAj_e8.jpg large

Tokió Cukisima negyede leginkább különleges éttermeiről és kávézóiról ismert. Népszerűek itt az extrém alapanyagból készült ételek, furcsa állati eredetű étkek, de van például bagolykávézó is. És bizony találunk néhány érdekes állattartót is. A kopasz úrra a járókelők már többször felfigyeltek, hiszen általában lomhán menetelő afrikai sarkantyús teknősével sétálgat. Az igencsak érdekes pár már több fórumon is híres lett az interneten. A járókelők egyébként gyakran beszélgetnek is a gazdival, aki azt mondja: ha az állatot megfelelően és kellő kedvességgel gondozzák, az olyanfajta kötődést eredményez, hogy a teknős szorgalmasan követi a gazdáját bárhová.

Cukisima piros)
Cukisima (piros) és Ginza (kék) kerültekben is látták őket. Látható, hogy elég hosszú a táv.

És persze az is fontos Japánban, hogy az állatok olykor aranyos ruhát viseljenek.

B-wW4fZUcAAQGrT.jpg large

Nyilván teljesen más élmény ez, mint egy kutyával sétálni és játszani. De legalább nem kell a pórázt fogni, vagy attól félni, hogy váratlanul elcsatangol az állat.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez