A Kalifa sólymai egy amerikai nő arcába lőttek Karacsiban

Debra Lobo hazafele autózott a fogászati főiskoláról, ahol igazgatóhelyettes, amikor motorosok tüzet nyitottak rá Pakisztán kereskedelmi fővárosában. Az amerikai nőt az arcán és a kezén találták el. Az asszonyt kórházba szállították Karacsiban, ahol 1998 óta él pakisztáni férje oldalán.

Élve égetjük el az amerikaiakat! – fenyegetőztek a Kalifa sólymai, akik angol és urdu nyelvű röplapokat hagytak az amerikai nő kocsijában. A röplapok szerint azért álltak bosszút, mert az előző napon öt iszlamista fegyveressel végeztek a biztonsági erők Karacsiban. A pakisztáni terrorelhárító szolgálat eddig nem hallott a Kalifa sólymairól, de sok iszlamista terrorszervezet működik jelenleg Pakisztánban. Több kis csoport letette a hűségesküt az önjelölt Kalifának, aki tavaly júniusban kikiáltotta az Iszlám Államot Szíria és Irak egyes részein.

Az amerikaiak gyakran jelentenek célpontot az iszlamista terroristáknak, különösen az után, hogy amerikai kommandósok megölték Oszama bin Ladent Abottabadban, Pakisztánban. Warren Weinstein amerikai üzletember 2011 óta az al-Kaida fogságában van valahol Pakisztánban. Az iszlamista terrorszervezet néha videót küld, hogy megmutassa: él még az amerikai üzletember. Pakisztán az USA fő szövetségese a térségben, de az iszlamista terroristákkal kapcsolatban eltér Washington és Iszlámábád véleménye. Az USA maximális elutasítást tanúsít velük szemben, és drónokkal igyekszik kiirtani a vezetőiket, míg a pakisztáni titkosszolgálat felhasználja az iszlamista terroristákat Indiában, különösen Kasmír államban, ahol a lakosság többsége muzulmán.

Fotó: Az amerikai nő autóját vizsgálják a rendőrök. Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez