Tiltakozásul vetkőztek csajok Szibériában – videó

A FEMEN-aktivisták miatt már nem lepődünk meg, ha félmeztelenül, vagy éppen pucéran demonstrálnak a nők. A legutóbbi ilyen akció résztvevői azonban új kihívás elé állították a többieket. Ők a hideg Szibériában tüntettek, bikiniben.

„A kommunista polgármester, Anatolij Lokotynak hála nem kell a tengerhez utazniuk a novoszibirszkieknek! Bárki heverészhet a legközelebbi végtelen pocsolya partján, vagy pancsolhat a tengernyi vízben.”

Ezzel a felirattal indul a „Lányok vetkőztek a kátyúk miatt Novoszibirszkben” című videó. A hét elején feltöltött felvételt már több mint 400.000-en nézték meg.

A feliratnak megfelelően bikinis lányok jelentek meg egy valóban hatalmas kátyú mellett. Ugyanazt csinálták, amit a strandolók a vízparton szoktak, csak éppen 9 fokban: napoztak, koktélt szürcsöltek. Ketten még labdázni is bementek a vízbe. Igaz, majdnem ki is törték a bokájukat.

Hogy kitől származott a kreatív tiltakozás ötlete, nem derül ki az orosz sajtóértesülésekből. Azt sem lehet tudni, mit szólt a tiltakozáshoz a polgármester. A chto-proishodit.ru hírportál annyit adott még közre, hogy a leginkább a tél miatt tönkrement utak helyreállítását március 14-én megkezdte a város és 3.000 m2-t már ki is javítottak. Akárhogy is, az biztos, hogy a lányok mellett elhúzó férfi autósok élvezték a helyzetet.

Kép: Europress/AFP

(Visited 19 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez