A diktátor és a szent hegy nemzeti szelleme

Korea nemzeti szelleme itt érezhető a legjobban a hegytetőn!- jelentette ki Kim Dzsongun a Pektuszan hegy tetején. A duci diktátor harci pilóták társaságában mászta meg Korea legmagasabb 2744 méter magas hegycsúcsát.Bár valószínű, hogy a pilóták nem csak a társaság miatt voltak fontosak.

Legalábbis ezt állítja a világtól elzárkózó nemzeti kommunista állam propagandája. Az, hogy a duci diktátor fekete ballon kabátban volt, inkább azt mutatja, hogy helikopteren érkezhetett Korea szent hegyének csúcsára. A legendák világában a Pektuszan / a fehér fejű hegy/ olyan mint az Olümposz. A hivatalos propaganda szerint ott született a diktátor papája, Kim Dzsongil. A valóság viszont az, hogy az előző diktátor a nagy Szovjetunióban született egy lágerben, ahol a koreai menekülteket tartották. Ettől függetlenül a Kína és Korea határán levő hegy legendája örök: a legendák és a népmesék hősei gyakran születtek itt vagy a hegyen tértek meg az őseikhez.

A szent hegy szelleme erősebb mint az atombomba! mondta Kim Dzsongun a lelkesen éljenző katonáknak a hegy tetején. Észak Korea már rendelkezik atomfegyverrel, és az amerikai szakértők szerint olyan rakétákkal is, melyek el tudják azt juttatni az Egyesült Államok nyugati partvidékére. Észak-Koreát a nukleáris programja miatt szankciók sújtják. Minthogy a költségvetés nagy részét katonai célokra fordítja a világtól elzárkózó rendszer, ezért a lakosság életszínvonala a legalacsonyabbak közé tartozik Ázsiában. Ezt van hivatva ellensúlyozni a lelkesítő propaganda, mely szerint a mindenható diktátor harci pilóták társaságában megmászta a szent hegyet, és annak tetején lelkesítő szavakat mondott a hurrázó katonáknak 70 évvel azután, hogy létrejött a kommunista rendszer a koreai félsziget északi részén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez