Randi a templomban: szerzetesek társkereső szolgálata

Mára néhány buddhista templom abban is segít az embereknek, hogy párra találjanak. Egy kelet-japán buddhista templom csodálatos párkereső programot szervezett egyedülállóknak.

Japán ősi vallása a sintó, illetve a buddhizmus szépen megfér egymás mellett, ami részben annak köszönhető, hogy a hagyományos elképzelések egyfajta szinkretizmus keretei közt élnek tovább. Például sintó szentélyekben tartanak esküvőt, és buddhista templomban búcsúztatják a halottakat. A szinkretizmus persze egész Japánra jellemző, így lehet az, hogy december végén a nappaliban karácsonyfa áll a sarokban, mellette buddhista szentéllyel, felette pedig sintó ereklye lóg. Számos különböző vallás, hitvilág egyesül a japánok lelkében, ugyanis ők képesek befogadni bármit, ami kedvükre van, mindegy hogy honnan származik. Így lehet az is, hogy a templomokba a randizás is beköltözhetett.

td-1

Korábban már írtunk arról, hogy a párválasztás problémás a szigetországban, a férfiak nyugati mércével nézve enyhén szólva a „félénk” kategóriába tartoznak. A diákok és fiatal felnőttek diszkrétebbek, visszafogottabbak, mint nyugati társaik, ami nem jelenti azt, hogy a japán szinglik ne lennének őszintén romantikusak. Ezt a japán nyelv úgy hívja: konkacu.

Ennek szó szerinti fordítása „házassági tevékenység, aktivitás”. Ez arra utal, hogy az egyedülállók olyan tevékenységet folytatnak, mely a házasságkötésre irányul, vagyis komoly kapcsolatot keresnek. Aktív partnerkeresők, és nem csak szórakoznak. Több cég is kínál konkacu partnerkereső szolgáltatást, pont úgy, ahogy a Rinzai buddhista ághoz tartozó Kicsienkai nevű templom. Azonban ellentétben a konkacu cégekkel, a templom nem foglalkozik profitszerzéssel, így nincs szükség regisztrációs díj, vagy tagdíj befizetésére. Nincs felár akkor sem, ha valaki végül összejön valakivel, és összeházasodnak.

td-5

Ehelyett kizárólag arra összpontosítanak, hogy tényleg párra leljenek a magányos lelkek. Ehhez pedig kizálag az esemény megrendezéséhez szükséges csekély 1500 jent kell befizetni (3 ezer forint). A rendezvényt a templom belső részében tartják, ahol kulturáltan lehet ismerkedni. Buddhista szerzetesek vegetáriánus ételeket szolgálnak fel. További tevékenység lehet még a buddhista füzérkészítés, vagy a prédikációk meghallgatása. A résztvevők szép amuletteket is kapnak, amelyek segítik őket abban, hogy a megfelelő partnerre leljenek, illetve szív alakú rizssüteményt is elfogyaszthatnak.

td-6

Az esemény végén a szerzetesek segítenek megosztani a résztvevők elérhetőségeit, megkímélve mindenkit attól, hogy személyesen kelljen elkérni a telefonszámot a kiszemelt potenciális partnertől. A templom programjainak visszhangja eddig nagyon pozitív volt. Sizuoka prefektúra adatai szerint már körülbelül 2600-an vettek részt a rendezvényen, és kb. 70 boldog házaspár lehet hálás a szervezőknek.

(Fotó:Kicsienkai templom)

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez