Képet közöltek Oroszország új státuszszimbólumáról

Az orosz védelmi minisztérium hivatalosan most először közölt fotót a hadsereg számára fejlesztett új harckocsiról, amely totális lázba hozta a világot. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a T-14 Armata sorozatgyártása is megkezdődik, és hamarosan hadrendbe állítják az új harckocsit.

A T-14 Armata a Szovjetunió szétesése óta az orosz hadipar első nagy megvalósuló fejlesztésének tűnik, és az orosz hadsereg fő harckocsijának szánják. Az új páncélos terveiről először 2012-ben számoltak be az orosz lapok. Azóta a világ legmodernebbnek szánt harckocsijának a mintapéldánya is elkészült, több videó és kép is kiszivárgott már róla az internetre. Jelenleg az egész világot lázban tartja az oroszok tankja, amely az eddigi információk szerint teljesen új műszaki és taktikai adottságokkal fog rendelkezni, mit elődjei, amelyek felett már eljárt az idő.

Állítólag az Armata tankot automatikus lőszeradagolóval szerelik fel, és folyamatos haladás közben is pontosan lehet majd célozni az ágyújával. Emellett 32 különféle lőszert is képes lesz majd szállítani, és a harckocsizó személyzet elhelyezése is merőben más lesz, mint a korábbi T-szériás tankokban. Az orosz védelmi tárca jelezte, hogy a II. világháborús győzelem 70. évfordulója alkalmából, a moszkvai katonai parádén mutatják be a nagyközönségnek az új fejlesztésű tankot. A tervek szerint további 190 katonai jármű és 150 harci repülőgép is látható lesz majd a parádén, amelyen mintegy 15 ezer katonai vonul majd fel.

armata

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez