Topless napoznának a hölgyek, a prüd városatyák haboznak

Venice Beach Los Angeles bohém tengerparti negyede. Az ottani önkormányzat engedélyezte azt, hogy a strandokon napozó nők levegyék a felsőrészt. Arra hivatkozott, hogy az európai testvérvárosok strandjain ez természetes. A végső döntés azonban a Los Angeles-i városatyák kezében van, ők viszont még haboznak.

A kaliforniai tengerparton általában tilos a felsőrész levétele a strandokon. Los Angelesben is ez a szabály. Venice Beach pedig Los Angeleshez tartozik. Legalábbis ebben a fontos kérdésben nem hozhat szuverén döntést. Pedig a városka sok bohém és fiatal polgára lelkesen támogatná azt, hogy minden nő döntse el maga: hogyan kíván napozni.

Csakhogy Los Angeles a bevándorlók városa: a döntő többség Mexikóból és más latin-amerikai országból érkezett. A katolikus egyház befolyása jelentős: ott pedig nem tartják elfogadhatónak a topless napozást. A nyári szezon kezdete előtt izgatottan várják Venice Beachen Los Angeles városatyáinak döntését: vajon a jövőben szabad lesz-e topless napozni az USA második legnagyobb városának legbohémabb részén?

(Fotó:AFP)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez