Nehézfiúk pelusban: virágszirmok között szökellő szumósok a Tavaszünnepen (dermesztő fotókkal)

A legutóbbi japán tél elég kemény volt, északon óriási havazások voltak. De azóta beköszöntött a jó idő, így egyre többen mozdulnak ki a szabadba. A cseresznyevirágok látványa mellett hatalmas testekkel is találkozni lehet a napsütésben.

Mi lehetne jobb szimbóluma a meleg napoknak, mint néhány hiányosan öltözött szumóbirkózó?

sumo02

A szumót a japánok harcművészetnek és nemzeti sportjuknak tekintik, és úgy tartják, hogy a szamurájok hagyományai a szumóban élnek tovább. Nem meglepő, hogy mind a mai napig nagyon sok szertartás és rituálé kapcsolódik hozzá. Japánban híres szumó birkózókat gyakorlatilag sztárnak tartják, nagy tisztelet övezi őket.

A csapat: Kaiszei, Oszuna Arasi, Tocsinosin, Aoijama, Gagamaru, Tamavasi
A csapat: Kaiszei, Oszuna Arasi, Tocsinosin, Aoijama, Gagamaru, Tamavasi

A Nihon Szumó Kjokai, vagyis a japán szumó társaság Twitteren tette közzé a képeket arról a játékos napról, melyet Hitacsiomija városban tartottak, Ibaraki prefektúrában. A gyönyörű cseresznyefavirággal szegélyezett parkban a birkózók szórakoztatták az embereket.

Nyári szánkózás kartonon - veszélyes
Nyári szánkózás kartonon – veszélyes

A szumósok persze nem csak a sportot képviselték, de olyan játékokat is játszottak, illetve olyan mutatványokat mutattak be, melyeket talán még sosem láthattunk szumósoktól. Ritkán láthatunk szumóstól például hátraszaltót. Persze gyakorlatokra is sor került, amit nagy figyelem kísért.

Hihetetlen szaltó
Hihetetlen szaltó

Csijomaru nevű birkózót egyébként a japánok a legcukibb birkózónak nevezték el.

Csijomaru, Japán legcukibb birkózója
Csijomaru, Japán legcukibb birkózója

(Fotó:Twitter)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez