Hogyan szerezzünk venezuelai lakást egy mangóval….

Hogyan lehet egy mangó segítségével lakáshoz jutni? Ilyen is csak Venezuelában lehetséges – mondhatjuk. Pedig a történet igaz, még ma is hangos tőle a twitter a dél-amerikai országban.

Nicolás Maduro elnök még áprilisban látogatott el Maracay városába, hogy az ott megújult közlekedési rendszert ünnepélyesen átadja a lakóknak. Ahogyan egy exbuszsofőrhöz illik, egy maga vezette autóbuszon érkezett arra a helyre, ahol már a város több tízezer lakója várta. A tömegben ott volt Marleni Olivio 54 éves asszony is, aki már régóta lakásgondokkal küzdött.
,,Megláttam az elnököt a buszában, és éreztem, hogy most valamit tenni kell. Arra vágytam, hogy még mielőtt meghalok, legyen egy saját lakásom. Nem volt más a kezem ügyében, mint egy érett szép mangó, amit éppen meg akartam enni – meséli. Gyorsan kértem egy filctollat és ráírtam: hívj fel! Alatta pedig ott volt a számom”.
A mangó berepült a busz ablakán és fejbe találta az elnököt. A sajtónak Maduro még viccelődött is: mintegy 4000 levélkét kaptunk javaslatokkal, kérésekkel. Egy mangó is volt köztük, egy mango maduro (érett) – viccelt az államfő. Aztán az események emlékét elsodorták újabb történések, mígnem egyszer megszólalt Marleni telfonja.

– Nagyon megijedtem, amikor azt hallottam, hogy Caracasból, az elnök titkárságáról beszél a hölgy és Carmen Meléndeznek hívják. Na mondom, most aztán semmi jó nem történhet velem – meséli. De minden másként történt: a nő közölte, hogy néhány órán belül felkeresnek és átadják nekem a venezuelai lakásépítő program keretében épült új lakásom kulcsát….”

Természetesen az eset nem maradt titokban, a Twitteren vicchullám indult mango és maduro, valamint a lakásszerzés témakörében. Egészen addig, hogy maga az elnök volt kénytelen nyilatkozni a mangó érdekében….

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez