A 80 éves fiatal lány. Két év rabszolgaság Mexikóban – megrázó kép

Huszonkét éves, de az orvosok a belső szervei állapota szerint 80-nak mondanák azt a mexikói lányt, aki kétévnyi rabszolgaság után megszökött fogvatartóitól Mexikóvárosban, és most nyilvánosságra került hátborzongató története.

A lányt láncon tartották egy vasalással foglakozó fővárosi üzletben, gyakran verték, egészen addig, amíg nem vérzett, és sokat éheztették.

Elmondása szerint eredetileg munkára jelentkezett, és jól is ment a dolga, amíg nem kezdték azzal vádolni, hogy lop, és ezért megbüntették. Lánccal a nyakán vasalt napi 12-15 órát, és ehhez jött az éheztetés és a verések. Sokszor a vasalóval égették a hátát, amíg a bőre nem füstölt, és a begyógyuló sebeket rendre feltépték.150428232942_planchaduria_express_bbc
Jelenleg kórházban van, és az állapota súlyos, életveszélyes. ,,A külső megjelenése alapján 14 évesnek mondanánk, de az orvosi vizsgálatok egy 80 éves idős ember állapotát tükrözik” – közölte a kórház szóvivője. A tettesek – öt személy – előzetes letartóztatásba kerültek.

A Globális Rabszolgaság Index – már ilyen is van – szerint 2014-ben Mexikóban 266 900 személyt tartottak rabszolgaként ,,munkaadói”. A Walk Free Foundation (Szabad Mozgás Alapítvány) készíti el ezt a mutatót, és eszerint Mexikó e tekintetben vezető helyen áll a világon.

A modern rabszolgaság fogalmába tartozik – mint mondják – a szabadság megvonása, az emberkereskedelem, a kényszermunka, az eladósítás és a házasságon belüli szolgaszerep.

A szervezet szerint a helyzet világszerte aggasztó, és a modern rabszolgák száma növekvő arányt mutat. Jelenleg a becslések szerint 35,8 millió ember él rabszolga-körülmények között világszerte. De a szám ennél jóval magasabb is lehet, különösen, ha megnézzük, hogy milyen körülmények taszítják az embereket rabszolgasorba – lásd a fondorlatokkal elért eladósodást….

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez