Barack Obama elnök könyvtárát a Chicagói Egyetemen őrzik majd

Chicago kapja meg a kitünettt jogot, hogy otthont adjon Barack Obama könyvtárának, megfosztva ettől az ugyancsak erre jelentkezett New Yorkot és Hawaiit.

 

A győztes javaslatot most kiközvetítik a Chicagói Egyetemnek, mivel ott a hírek szerint még nem született meg a végleges elhatározás a könyvtár befogadására. A jelenlegi elnök korábban jogot tanított a Chicagói Egyetemen és még megvan az otthona a város déli részén. A könyvtár összegyűjti az összes Obama-dokumentumot és összegzi az elnöki időszak eredményeit. A hivatalos bejelentés a jövő héten várható az elnöki könyvtárról.

Mindkét elulmaradt városnak szoros kötődése van a jelenlegi elnökhöz: Barack Obama Hawaiin nőtt fel és egyetemi tanulmányait a New York-i Columbia Egyetemen folytatta.

Az Egyesült Államok elnökei közül 13-nak van már könyvtára: a sort Herbert Hoover nyitotta és az utolsó könyvtárat Gerorge Bushnak állították fel Dallasban. Bill Clinton elnök könyvtára Little Rockban van, Ronald Reagan elnök elnöki alalpítványa pedig Kaliforniában, Simi Valley-ben található.

foto: getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez