Több ezer e-mail került fel a WikiLeaks-re a Sony-tól

Újabb érdekes dokumentumok kerültek fel a kormánytitkokat is nyilvánosságra hozó WikiLeaks nevű weboldalra. Így már a több ezer, a Sony Pictures Entertainment munkatársai között váltott levél is bárki számára hozzáférhető.

Julian Assange, az oldal főszerkesztője egy nyilatkozatban mond el, hogy a felkerült információnak “nyilvánosnak kell lennie, a WikiLeaks pedig mindent megtesz, hogy ez így is maradjon.”

Mindez két héttel azután történt, hogy összesen több mint harmincezer dokumentumot töltöttek fel a tavalyi kibertámadásról. A hackelés mögött állítólag Észak-Korea állt, a kommunista ország ugyanis nehezményezte a Sony által forgalmazott, Az interjú című film megjelenését, melyben megpróbálják megölni Kim Dzsongunt, Észak-Korea vezetőjét.

Ennek köszönhetően lettek nyilvánosak a cég felsővezetői között történt levélváltások, amelyek igazán rossz fényt vetettek rájuk, olyannyira, hogy a stúdió vezetőjét, Amy Pascal-t le is váltották. A levelezésekben rasszista tartalmat is találtak, illetve komoly botrányt okozott, hogy kiderült: a színésznők többsége kevesebbet keresett a Sony-nál mint a férfiak.

Természetesen a stúdió ellenzi az anyagok nyilvánosságra hozását, egy nyilatkozatban így bírálta a WikiLeaks akcióját: “nem értünk egyet a WikiLeaks azon kijelentésével, hogy az említett dokumentumoknak a nyilvánosság által hozzáférhetőnek kell lennie. Így aztán tovább harcolunk cégünk és több mint hatezer dolgozónk levelézésének biztonságáért és személyiségi jogaiért.”

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez