A DEA-nek joga van telepakolni fűvel kocsiját

Az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal (Drug Enforcement Administration) egészen különleges jogokkal rendelkezik, amikor titkos akciókat hajtanak végre. Jelen esetben például semmiféle kártalanításra nincsenek kötelezve, pedig egy mit sem sejtő cégvezető egyik autóját pakolták tele marihuánával.

Craig Patty megkérte beosztottját, Lawrence Chapa-t, hogy vezesse egyik teherautóját a cég garázsába. Chapa természetesen megcsinálta, azt az apróságot azonban elfelejtette közölni, hogy ő amúgy egy DEA ügynök. A szervezet éppen egy szupertitkos akciót hajtott végre, mely során telepakolták marihuánával a teherautót.

Újabb bökkenő, hogy az akció nem igazán úgy ment, ahogy tervezték, Chapa tűzharcba keveredett egy Los Zetas nevű banda tagjaival. A férfi a helyszínen meghalt, a teherautó természetesen totálkáros lett, összesen 100 ezer dollár kár keletkezett, de talán a legrosszabb fejlemény, hogy a banda ebből azt szűrte le, hogy Craig Patty cége egy rivális drogkartell.

Ezt a néhány kisebb kényelmetlenséget akarta Patty helyrehozatni, így bíróságra vitte az ügyet, azonban ott kimondták: amikor a DEA ilyen különlegesen titkos akciót hajt végre, nincs szükség az általában vett törvények betartására.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez