A félrevezetés művészete

Apollo Robbins egyszerre egy tolvaj, egy bűvész és egy biztonsági szaktanácsadó. Az utolsó kettőről nem tudjuk, de eléggé úgy tűnik, hogy tolvajból ő a legjobb a világon.

Robbins professzionális karrierje úgy indult be, hogy a Jimmy Carter, amerikai elnököt kísérő titkosszolgálatosoktól lopott el néhány dolgot, anélkül, hogy azok észrevették volna.

“Azután megkerestek a különböző biztonsági szervektől, hogy segítsek nekik. Rengeteg börtönlátogatáson voltam és elkezdtem megtanulni a valódi tolvajok technikáit” – mondta el egy régebbi interjúban.

Mindemellett pedig Robbins kiemelkedően jó előadóművész, amit például egy TED-videóban is bemutatott, ami nyolc millió kattintást hozott össze. A mindössze nyolc perces műsor során számtalan dolgot emel ki az emberek zsebéből, mindezt pedig a figyelem számlájára írja. Beszédét azzal kezdi, hogy rávilágít: bár azt hisszük figyelünk környezetünkre, igazából végtelenül sok részletet kihagyunk és ezáltal kiszolgáltatottá válunk a különböző átveréseknek.

Fotó: Youtube

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez