Lövöldözés Mohamed karikatúrák miatt Texasban

Két dzsihád harcos lövöldözni kezdett egy olyan épületre, melyben Mohamed karikatúra versenyt szervezett egy szélsőjobboldali amerikai szervezet (AFD). Mindez Garland városában történt Texasban, ahol a rendőrök lelőtték a két támadót. Egy rendőr megsebesült.

Tízezer dollárt ígért az AFD nevű szervezet a legjobb Mohamed karikatúra készítőjének Texasban. A hétvégi rendezvényen jelen volt Geert Wilders szélsőjobboldali holland pártvezér is, aki gyakran hangoztat iszlámellenes nézeteket Hollandiában. A holland vezető honlapján közölte: ép és egészséges a dzsihád akció után. Állást foglalt a szólásszabadság mellett éppúgy, mint az AFD, mely az egyébként Jihad Watch néven futó rendezvényt megszervezte Texasban, Garland városában. Egy iszlamista honlapon vállalta a felelősséget a lövöldözésért egy dzsihád csoport.

Párizsban iszlamista terroristák a Charlie Hebdo szerkesztőségét támadták meg januárban, mert a francia szatirikus lap Mohamed karikatúrákat közölt. Koppenhágában februárban volt hasonló iszlamista akció. Ez tehát a harmadik olyan támadás, melyet az Iszlám Állam harcosai külföldön követtek el Mohamed karikatúrákra hivatkozva. Az iszlám vallás tiltja a próféta ábrázolását, kigúnyolását pedig halálos bűnnek tekinti.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez