Flandria befektetne Marokkóban

Marokkó, Belgium – Újabb piacokon és termelési szektorokban akarnak részesedét szereznie flamand cégek Marokkóban. Egy csaknem félszáz tagú üzleti delegáció egész héten járja az királyságot, hogy új partnereket, üzleti lehetőségeket találjon.

Marokkó már eddig is fontos üzleti partnere volt a flamand cégeknek. Ezeken a kapcsolatokon akarnak most erősíteni. Ezért szervezett egyhetes üzleti tárgyalás sorozatot a Flanders Investement &Trade. A flamand cégek elsősorban a logisztikai beruházásokban és az építőiparban fejtették ki aktivitásukat Észak-Afrika gazdaságilag legstabilabb országában. A gazdasági együttműködés az említetteken túl kiterjed, bár kisebb mértékben az élelmiszeriparra és a megújuló energiákra.

Az üzleti kapcsolatok bővítését szolgálja a most kezdődött egyhetes befektetési út. A 45 cég képviselőiből álló delegáció végigjárja Marokkó legfontosabb településeit, a gazdasági fővárosnak számító Casablancát és  Tanger kikötővárosát. Az üzleti megbeszélések mellett a kormányzat képviselőivel is tárgyalnak majd a flamand üzletemberek. 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez