3 év börtönt kapott a macskagyilkos török bölcsész

Különös kegyetlenséggel elkövetett macskaölés. Vélhetően így minősítette a bíróság azt, amit a 21 éves, irodalom szakos Mustafa Can Aksoy követett el, Anatólia középső részén.

A fiú ellopta az íletki névre hallgató macskát az egyik kávéházból, megkéselte, aztán egy víztartállyal szétzúzta a fejét. Mindezt még videóra is vette, és kitette az egyik megosztó portálra.

A diákot a kávéház (és a macska) tulajdonosa jelentette fel, amikor szembesült azzal, hogy mi lett eltűnt kedvencével. A bíró a 3 éves börtönbüntetés kiszabásakor azzal indokolt, hogy a vádlott ésszerű ok nélkül, kegyetlenül végzett a védtelen macskával. A bíró rendre is utasította az enyhítésért vagy az ítélet felfüggesztéséért folyamodó vádlottat, szerinte ugyanis nem mutatott őszinte megbánást a fiú  – írja Today’s Zaman című lap. Az ítéletet az állatvédők üdvözölték, az aktivisták és a jogászok együtt sírtak és ölelgették egymást a bíróság előtt.

A vádlott egyébként azzal védekezett, hogy nem olyan ember ő, aki éjjel-nappal csak úgy gyilkolássza az állatokat, neki magának is vannak kutyái és macskái, és gondoskodik is róluk. A fiú rokonai közölték, hogy fellebbezni fognak. Az ügyész ugyanakkor nem tartja eléggé súlyosnak és elrettentőnek a büntetést. Az állatvédők nagy része viszont igen, annál is inkább, mert abban bíznak: precedenst sikerült teremteni, ez után a verdikt után már senki nem fog pusztán tulajdontárgyként tekinteni az állatokra Törökországban.

Fotó: A jogászok és az állatvédők a bíróság előtt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez