Így helyezkedj, hogy lásd a katonai parádét holnap Moszkvában

Nem hívott meg Vlagyimir Putyin holnap délelőttre a Vörös térre? Mégis nagyon-nagyon szeretnéd megnézni a Győzelem napi ünnepséget a helyszínen? Nem kell aggódni, nem reménytelen a helyzet. A The Moscow Times összegyűjtött néhány tippet.

Oroszország holnap ünnepli a II. világháború végének 70. évfordulóját. Körülbelül 200 katonai jármű, 150 harci repülő és több mint 15.000 ember készülődik már hetek óta a holnapi katonai parádéra Moszkvában. Sokak szerint ez lesz az eddigi legnagyobb felvonulás az ország történetében. Közvetlen közelről azonban csak kevesen, körülbelül ötezren nézhetik végig.

Nem feltétlenül kell a tévé előtt görnyedniük a többieknek sem, legalábbis a moszkvaiaknak. A menet reggel hétkor indul a város észak-nyugati részéről a Leningrád sugárúton át a tulajdonképpeni főútvonalig, a Tverszkaja utcáig. Ezen a vonalon bárki csodálhatja a gépeket az út széléről.

A Vörös térhez közeledve a Puskin tér, a Manézs és a Kreml rakpart viszont már le lesz zárva. Ide illetékteleneket nem engednek. A tervek szerint délelőtt tízkor éri el úticélját a menet. A helikopterek és harci repülők 10:45-kor kezdődő légi bemutatója jól látható lesz a Leningrád sugárútról és a Tverszkaja utcáról is.

Valószínűleg ide jönnek majd a helyiek közül a legtöbben. Hogy elkerüljük a nagy nyomakodást, érdemes korán érkezni. További megoldás lehet még a levonuló menet megtekintése. A parádé után a szereplők az Új Arbaton keresztül indulnak vissza a Leningrád sugárútra.

Kép: A Győzelem napi ünnepség főpróbája Moszkvában, 2015.05.07. (Europress/AFP)

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez