Koldus és királyfi tádzsik módra- durva átverés

Nem elég, csak a szemnek hinni – bizonyítja ezúttal egy tádzsikisztáni eset. Több tízezer dollárt tudott kicsalni a hiszékenyektől egy 16 éves kamasz, mert hasonlít az államfő egyik fiára.

Emomali Rahmon elnök családjáról nem sokat lehet tudni. Tádzsikisztán 62 éves elnökének hét lánya és két fia van. Nagyobbik fia, Rusztami az állami korrupcióellenes ügynökséget vezeti, a kisebbik, Szomon még csak 16 éves. Közvetetten mindketten érintettek a történetben.

Szomonra 2012-ben vetült nagyobb figyelem, amikor megnyert egy nemzetközi számítástechnikai versenyt Bukarestben. Hogy ekkor fedezte-e fel Husdil Qurbonov, mennyire hasonlít az elnök fiára, nem tudni. Az viszont tény, hogy tavaly óta többeket becsapott a meggyőző hasonmás.

A tádzsik hatóságok tájékoztatása szerint a fiú jó kapcsolatokat ígért pénzért cserébe. Például előnyös földbirtokügylet reményében sikerült 50.000 dollárt kicsalnia egy dusanbei férfitől. Qurbonov megmondta neki, lépjen kapcsolatba egy bizonyos Szabzali Majidov kormányhivatalnokkal. Előbb azonban ő maga beszélt vele, Szomon Rahmonként. bemutatkozva.

A tisztviselőt nem sikerült becsapnia, de a hivatalnok tisztázatlan okokból  nem jelentette az ügyet rendőrségnek, így a fiatalember valószínűleg vérszemet kapott: csalássorozat indult. A korrupcióellenes ügynökség további részletet nem közölt az ügyről – számolt be a Szabad Európa Rádió. A hatóságok szerint nem egyedül dolgozott a fiú, feltehetően egyik felnőtt rokona látta el tanácsokkal, kit kellene megkörnyékezni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez