Meleg randi kivégzéssel egybekötve

Az Iszlám állam vallási rendőrsége jóképű fiatal dzsihád harcosokból különleges kommandót hozott létre. A feladat: csapdába csalni a melegeket, akiket azután felvisznek egy ház tetejére és onnan ledobják őket. Ha nem halnak meg, akkor a lent várakozók megkövezik őket.

Haram – vagyis vallásilag szigorúan tiltott a meleg kapcsolat a saria szerint. Az Iszlám állam ennek szellemében igyekszik a szó szoros értelmében kiirtani a saját nemükhöz vonzódókat. A vallási rendőrség, a Hiszbah ebből a célból fiatal harcosokat vet be. Ők lépre csalják a melegeket, akik csak akkor kapnak észbe amikor kattan a bilincs. Az ítélettel nem sokat vacakolnak, egyből halálra ítélik a meleg polgártársat. Azután látványos kivégzést szerveznek: felviszik a halálra ítéltet egy magas épület tetejére. Onnan fejjel előre ledobják. Az utcán fanatikus tömeg várakozik – kövekkel a kezükben. A földre zuhant testet megkövezik, hogy bizonyítsák hűségüket az iszlámhoz.

Persze ez a Közel Kelet: pénzzel sok mindent meg lehet oldani. Ha az elfogott meleg férfi családja tud eleget fizetni, akkor elengedik. Ezt a módszert sok más iszlamista milícia is alkalmazza. A Daily Beast című honlap például beszámol arról, hogy Szíriában egy Karim nevű férfi randevút beszélt meg egy jóképű fiatalemberrel. A randi elején kiderült: a potenciális partner az al Nuszra iszlamista terrorszervezet tagja. Közölte: ha Karim nem fizet, akkor beviszi őt a szervezet főhadiszállására, ahol az ítélet nem lehet más mint halál. Karim családja tudott fizetni, így a meleg polgártárs megmenekült. Többet nem próbálkozott meleg randevúval Szíriában.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 9 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez