Leszállítottak egy autista gyereket a repülőről… mert autista

A United Airlines gépe éppen Houston városából tartott Portlandbe, amikor megtörtént mindenki rémálma: egy autista lány filmet nézett. Nyugodjon meg, végül az ilyen esetekben elvárható, logikus lépéssel sikerült megmenteni a szinte halálraítélt utasokat: a pilóta kényszerleszállást hajtott végre, hogy leszállíthassák szegény lányt.

A 15 éves Juliette Forbes szüleivel utazott a gépen. Anyja elmesélte mi történt:

„Egy kicsit zaklatott kezdett lenni [Juliette] és eszembe jutott, hogy nem vacsorázott ma. Amikor éhes vagy szomjas, akkor nagyon rosszul tudja magát érezni, hiszen nem tudja kifejezni nekünk, hogy mi a baj, ettől pedig ideges lesz” – mondta el Donna Beegle.

Donna úgy gondolta vásárol egy adag ételt lányának az első osztályról, ami nem hangzik egy végtelenül bonyolult feladatnak a személyzet számára. Nos, mint most kiderült, mégis az. Többször visszautasították kérését, melynek az lett a vége, hogy az anyuka megpróbálta elmagyarázni: ha lánya nem tud mit enni, akkor könnyen frusztrált lesz és még akár „meg is karmolhat valakit.” ezután sikerült vásárolni egy adag ételt, a történet pedig  itt akár véget is érhetett volna.

A pilóta egyszer csak bejelentette, hogy kényszerleszállást fognak végrehajtani az egyik utas viselkedése miatt. Mindeközben Juliette éppen filmet nézett. Mikor már földet értek és mentősök érkeztek a fedélzetre, a fiatal lány még mindig fülhallgatójával a fején filmezett.

Egy rendőr azt nyilatkozta az ügyről, hogy a pilóta „kényelmetlenül” érezte magát Juliettel a fedélzeten.
Állítólag a legtöbb utast egyáltalán nem zavarta Juliette (és az ő irritáló filmnézése…) és fel voltak háborodva a pilóta döntésén.

Reménykedjünk, hogy a United Airlines hamarosan megválik ettől az első osztályú pilótától és embertől, amire nagy az esély, hiszen Donna Beegle bepereli a légitársaságot.

Fotó: Wikipedia

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez