Legalább öten meghaltak, amikor kisiklott egy személyvonat az USA-ban

A szerencsétlenség kedd este történt Philadelphia északi részén. A személyvonat először kisiklott, majd felborult. A baleset okai még nem tisztázottak. Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóságok azonnali vizsgálatot rendeltek el.

A személyvonaton 238 utas és ötfős személyzet tartózkodott, amikor a súlyos baleset bekövetkezett Philadelphia Port Richmond városrészében – közölte az Amtrak vasúttársaság. A legutóbbi információk szerint öten meghaltak és legalább 60 embert kórházba kellett vinni, közülük 6-an válságos állapotban vannak.

A mentés kaotikus körülmények között folyt – mondta Micheal Nutter polgármester, aki személyesen is jelen volt a baleset helyszínén. A tűzoltók zseblámpákkal keresték a túlélőket, míg a mentősök hordágyakon szállították el a sebesülteket. Az egyik kisiklott szerelvény függőleges helyzetbe került, ami csak nehezítette a mentési munkálatokat. A baleset okai még ismeretlennek. Csupán annyit tudni, hogy a személyvonat egy nagyobb kanyarban siklott ki és borult fel. A baleset miatt New York és Philadelphia közötti le kellett állítani a vasúti közlekedést A hatóságok pedig azonnali vizsgálatot rendeltek el, hogy kiderítsék a szerencsétlenség pontos okait.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez