Ágyúval végezték ki az észak-koreai védelmi minisztert

Légvédelmi ágyúval végezték ki Hjon Jong Csol volt észak-koreai védelmi minisztert, mert elaludt egy rendezvényen, amelyen Kim Dzsong Un is részt vett – közölte a dél-koreai hírszerzés.

A kivégzést április 30-án hajtották végre, ám ez csak most derült ki a dél-koreai hírszerzés igazgatóhelyettesének parlamenti tájékoztatójából. Hon Jong Csolt alig egy éve léptették elő tábornokká, és nevezték ki Észak-Korea védelmi miniszterévé. Megbocsáthatatlan bűne az volt, hogy elaludt egy rendezvényen, amelyen Észak-Korea ifjú diktátora is jelen volt. Ezért azonnali hatállyal menesztették posztjáról, és hadbíróság elő állították, amely hazaárulás vádjával ítélte őt halálra. A szerencsétlenül járt tábornokot több száz ember előtt végezték ki brutális kegyetlenséggel, egy légvédelmi fegyver használatával. Kim Dzsong Un az idén már 15 magas rangú katona és tisztviselő kivégzését rendelte el, mert állítólag megkérdőjelezték a tekintélyét.

Micheal Madden észak-koreai szakértő szerint a tömeges kivégzések egyik oka az, hogy az ifjú diktátort még mindig sokan nem tisztelik és nem ismerik el. A szakértő azonban megjegyezte, hogy Kim Dzsong Un hatalma jelenleg még nincs veszélyben. De ha a közeljövőben nem áll le a kivégzésekkel, akkor hamarosan „vésztervet” kell készíteni az Koreai-félsziget biztonságának fenntartására – mondta a szakértő a Reutersnek.

BBjGXad    

(Visited 6 times, 4 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez