Édes bosszú – sokmilliós közlekedési bírság a hűtlen férjnek

Több mint 21 millió forintnyi közlekedési bírságot hozott tető alá a férje kontójára egy asszony Szaúd-Arábiában. A férj bűne az volt, hogy második feleséget hozott a házhoz.

Miközben a férfi az új esküvőjét ünnepelte, az első asszony akcióba lépett. Nem volt ínyére osztozkodni még egy feleséggel. Fogta hát a férj kocsiját, és nekivágott az utaknak. Segítséget kellett persze ehhez kérnie: Szaúd-Arábiában a nők nem vezethetnek autót.

A nő felkérte hát a bátyját, hogy üljön a kormányhoz, és hajtson át minden létező piroson, de úgy, hogy a rendszámtáblát véletlenül se rejtsék el a könyörtelen közlekedési kamerák elől – írja az Al Marsad híroldal. Egész éjjel le-föl furikáztak, és annyiszor vágtak át a kereszteződéseken a tilos jelzésnél, ahányszor csak tudtak. Az új szaúdi rendszer, a Szaher pedig gondosan dokumentált minden egyes esetet. És a bírságok nem csak halmozódtak, de egyre nagyobbak is lettek, minden újabb, visszaeső szabálysértéssel. A végén állítólag 300 ezer riálnyi büntetést sikerült összeszedni, ez úgy 21 és fél millió forint.

A közösségi médiában a nők többnyire viccesnek találják az esetet, míg a férfiak szerint a férjnek nem kellene fizetnie, hisz tanúkkal tudja bizonyítani, hogy éppen az esküvőjét ülte a kérdéses éjszakán. Akad olyan is, aki úgy véli: a nőnek kissé magába kellene szállnia, elgondolkodhatna azon, hogy miért is akart mellé még egy asszonyt a férje.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez