Fedetlen keblekkel az otthoni szülésért

Fedetlen keblekkel tüntetett argentin nők egy csoportja, így követelve a jogot ahhoz, hogy otthonukban szülhessék meg a gyermeküket.

 

A mintegy ötven fős csoport tagjai testüket kifestve álltak hatalmas plakátokkal a Buenos Aires-i egészségügyi minisztérium előtt, és követelték a nők jogát a fontos öntéshez: hogyan, hol és kiknek a jelenlétében kívánják világra hozni gyermeküket. A nők már egy szervezetet is létrehoztak, a Független Szülés Argentin Társasága néven.

Nemrég törvényt kezdeményeztek argentin parlamenti képviselők arról, hogy a szülő nőknek egy arra alkalmas otthonban vagy kórházban kell életet adniuk magzatuknak, és a szülésnél egy szülésznőnek mindenképpen jelen kell lennie. A tüntetésen résztvevő nők szerint a parlament alsóháza az egyik képtelen adminisztratív intézkedést hozza a másik után ebben a témakörben, figyelmen kívül hagyva a legérintettebbek, a nők véleményét.

Szerintük felesleges szabályozni azt, amit az élet már kialakított: Argentínában a nők egyharmada otthonában szüli meg gyermekét, családja körében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez