Nincs ennél visszatetszőbb kozmetikum

Aki már égett le, tudja, milyen az, amikor hámlik a bőr. És igyekszik elkerülni. De van, aki direkt keni magát olyan krémmel, amitől az egész karja hámlani kezd – hogy alatta világosabb bőr jöjjön elő.

A thaiok bőre általában sötétebb árnyalatú, mondjuk úgy középbarna. Olyan árnyalatú, aminek eléréséért  európai nők milliói égetik szénné magukat a strandon, vagy a szoláriumban. De Thaiföldön – ahogy Ázsiában általában – a sötét bőr nem menő.  A thai lányok olyan világos bőrt szeretnének, mint amilyen a koreai popsztároknak van. És ezért gyakorlatilag mindent megtesznek. Az üzletek teli vannak fehérítő szerekkel. Pirulák, krémek ígérik, hogy a nők bőrét – időlegesen, vagy akár véglegesen – világosabbá teszik. Mivel a bőrfehérítés nem csak Délkelet-Ázsiában divat, hanem például Indiában és Afrikában is, olyan világcégek is beszálltak a fehérítő iparba, mint például a Procter and Gamble. A teljes ágazat az évtized végére már 23 milliárd dollárt fog forgalmazni.

A krémek legnagyobb része azonban – ahogy azt Sumali Pongjibresen, a thai élelmiszer biztonsági hatóság vezetője is elmondta az Asian Correspondentben – egyszerűen bóvli. A másik részük pedig veszélyes, bőrrákot okozhat, ezért be is van tiltva, és csak a feketepiacon érhető el.

Most egy új termék jelent meg a piacon – amely áttörést ígér. A krém egyszerűen lehámlasztja a régi – barnás – bőrt. Ami persze egy ideig elég ronda lesz, mikor hólyagosodik, de állítólag egy hét után szinte egyben lejön az egész. És ami alatt a nő olyan szép rózsaszín lesz, mint a kínai babapopsi.  Állítólag. Pongjibrasan persze rámutat arra – amit azok, akik leégés után éltek már át hámlást, maguk is tudnak – hogy ez a rózsaszín babapopsi jelleg igencsak múlandó, és a bőr hamarosan visszanyeri eredeti színét. Sebaj, majd bekenik még egyszer.

A krém használatáról még kis reklámvideó is készült. Íme:

Kép: Wikimedia Commons

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez