Meteoritból készült a mennyei kard Tokióban

A Tokyo Skytree Japán legmagasabb építménye: a tövében hatalmas szórakoztató komplexum van, akkora, mint egy kisváros. Itt állították ki azt a kardot is, melyet földön kívüli vaskőzetből kovácsoltak.

A Tokyo Skytree (東京スカイツリー), eredetileg New Tokyo Tower egy adótorony, amelyet 2012. májusában nyitottak meg a nagyközönségnek Tokió Szumida nevű városrészében. A maga 634 méterével ez a legmagasabb mesterséges építmény Japánban, egyben a világ legmagasabb szabadon álló tornya (és második legmagasabb épülete) is. Az Osiage pályaudvar körül fejlődő óriási kereskedelmi központ része, ahol üzletek, éttermek, kiállítótermek, óriási vízi világ, planetárium, sőt egyetemi kampusz is van.

A Chiba Techonlógiai Intézet több tudományos kiállítást rendez itt, így megtekinthetjük azt a japán kardot is, melyet egy 450 millió éves meteoritból kovácsoltak.

screen-shot-2015-05-11-at-09-46-571

A Tentecutónak (天 鉄 刀 – A Mennyek kardja) elnevezett kard mellett a meteorit egy darabját is kiállították.  A csodálatos kardot Josindo Josivara készítette, akit ma a legjobb kardkészítőnek tartanak Japánban.

Úgy gondolják, hogy az emberek első találkozásában a vassal valójában meteoritvas vett részt, még a fémolvasztás feltalálása előtt. Az emberek ilyen vasat használtak az első szerszámok, fegyverek elkészítéséhez.

A Gibeon meteorit, amely a kard mellett látható, az őskorban zuhant a földre.

screen-shot-2015-05-11-at-09-46-591

Arra sajnos nem találtunk választ, hogy mennyiben más egy meteoritból kardot készíteni, illetve egy ilyen fegyvert forgatni, mint vasércből, de az biztos, hogy a Mennyek kardja Tokió egyik különös látványossága marad.

(Fotó:Twitter)

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez