Mindenki hazudott? Hogyan ölték meg az amerikaiak Oszama bin Ládent?

Uszman Khalid tábornok a katonai titkosszolgálat egyik vezetője volt Pakisztánban amikor nyomra vezette az amerikaiakat. A News című pakisztáni lap szerint az Al Kaida főnöke tulajdonképp a pakisztáni titkosszolgálat foglya volt amikor az amerikaiak végeztek vele 2011-ben.

Washingtonban a Fehér Ház cáfolta, hogy Oszama bin Laden megölése egészen másképp ment végbe mint ahogy a sajtó azt annak idején tálalta, és az egész akciónak nem volt más célja mint Obama népszerűségének emelése a választások előtt. Obama killed Oszama skandálták a Fehér Ház előtt 2011 májusában az al Kaida főnök meggyilkolása után.
Seymour Hersh amerikai oknyomozó újságíró szerint semmi sem úgy történt ahogy azt az amerikai sajtó megírta! Oszama bin Laden réges régen a pakisztáni titkosszolgálat foglya volt Abottabadban. Azért élt ott, mert ez Pakisztán egyik legjobban ellenőrzött területe miután ott van az ország első számú katonai főiskolája. A pakisztáni vezetés a lehető legjobb áron akarta eladni Oszama bin Ladent az amerikaiaknak. Végül az amerikai elnökválasztás előtt megköttetett az alku: a pakisztáni hadsereg és a titkosszolgálat hatalmas összeget kap, Obama népszerűsége pedig jelentős mértékben emelkedik az elnökválasztás előtt.
Csakhogy egyik fél sem bízott a másikban. Az amerikaiak megpróbálták megtudni: hol rejtegeti a pakisztáni titkosszolgálat Oszama bin Ladent, akinek a fejére 25 millió dollár volt kitűzve ?! Uszman Khalid tábornok elárulta a helyszínt, sőt embereket adott, akik a házban egészen Oszama bin Laden ágyáig vezették az amerikai kommandósokat. Akik álmában lőtték le az Al Kaida vezérét. Szó sem volt ellenállásról, de ez a legenda kellett ahhoz, hogy jogos legyen a kommandósok fegyverhasználata. Az sem igaz, hogy Oszama bin Ladent elhamvasztották, és egy amerikai hadihajó fedélzetéről a tengerbe szórták a hamvakat. A Hindukus hegységbe vitték a holttestet és ott géppuskával szétlőtték. Eredetileg ugyanis az volt a terv, hogy tűzharcnak állítják be Oszama bin Laden kivégzését a törzsi területeken Waziristanban. Csakhogy az amerikai kommandósok egyik helikoptere lezuhant Abottabadban, így ennek a legendának lőttek.
Oszama bin Laden halála után összeveszett a pakisztáni titkosszolgálat és a CIA: mindenki a másikat hibáztatta. A pakisztáni titkosszolgálat tábornoka, Uszman Khalid, aki az amerikaiakat nyomra vezette, az életéért aggódott. Egész családjával az USA-ba menekült, ahol álnéven él. A 25 millió dolláros vérdíj egy részét megkapta- legalábbis ezt állítja Seymour Hersh oknyomozó újságíró, akinek sztoriját az USA-ban nem közölte senki, de Londonban megjelent, és azóta nagy hullámokat kavar mindenütt, ahol Oszama bin Laden élete és halála érdekli a közvéleményt.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez