Nyaraljon Észak-Koreában 1200 euróért!

A strandok tiszták és nyugodtan őrizetlenül lehet hagyni mindent, mert lopás nincs. Szigorú fegyveres őrök vigyázzák a turisták biztonságát a világtól elzárkózó kommunista államban, melynek nagy szüksége van külföldi devizára.

Észak-Koreába, Kínába, Iránba, Türkmenisztánba és Kubába szervez turista utakat a Young Pioneer Tours. Észak-Koreát Pekingből lehet megközelíteni. Innen indul a csoport, mely azután megtekinti Észak-Korea nevezetességeit és kellemesen megpihen a tengerparton Vonszan városa mellett. A kéthetes út 1195 euróba kerül – ebbe a pekingi repülőjegy nincsen benne. Láthatja viszont az érdeklődő turista a Gyémánt hegységet, Phenjant, Észak-Korea fővárosát, sőt Panmindzsonba is ellátogathat. 1953-ban itt írták alá a fegyverszüneti egyezményt, és itt húzódik a két Koreát mindmáig elválasztó fegyverszüneti vonal.
Észak-Koreát 1945 óta a Kim dinasztia kormányozza. Jelenleg a dinasztia harmadik tagja van hatalmon. Nemrég légelhárító ágyúval végeztette ki hadügyminiszterét a tengerparton. A turistáknak persze nem kell feltétlenül erre gondolniuk. Mint ahogy számukra az sem kötelező, hogy meghajoljanak a Kim dinasztia szobrai előtt. Ha a hazaiak közül merészelne valaki ilyesmit tenni, akkor azonnal a börtönben találná magát. De a külföldi turistákat dédelgetik, mert kell a pénz. Észak-Korea ellen embargó van érvényben, mert az ország szűkös javai nagy részét atom- és rakétaprogramjára fordítja. Ezért a külföldi turista szigorúan védett személy Észak-Koreában. Arra azért ügyelni kell, hogy a családnak ne legyen egynél több Bibliája a bőröndben. Észak-Korea ugyanis ateista állam, ahol a vallási eszmék terjesztése nem megengedett. Néhány hittérítő most is büntetését tölti valamelyik lágerben Észak-Koreában. Mindettől függetlenül a tengerpart szép, tiszta és rendezett, és a külföldi turistának nem kell feltétlenül arra gondolnia, hogy a világ egyik leginkább elnyomó államának, Észak-Koreának a vendége.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez