Földcsuszamlás ölt meg 61 embert Kolumbia keleti részén

Eddig 61 halálos áldozata van annak a földcsuszamlásnak, amely Kolumbia Antioquia körzetében, az ország keleti részén történt hétfő hajnalban.

 

A földcsuszamlás helyi idő szerint hajnali 3-kor történt, amikor a rendkívüli esőzések miatt a Liboriana folyó kilépett a medréből. Mivel nem tudni, hogy az elsodort hátakban hányan tartózkodtak és sok helyen egész csalások tűntek el, így a halottak számát sem tudják.

150518142338_colombia_avalancha_624x351_direccinnacionaldebomberos

A katasztrófa hírére a helyszínre utazott Juan Manuel Santos államfő, aki ugyancsak elismerte, hogy nem tudni az áldozatok számát. Házakat, járműveket, állatokat sodort magával az iszapos sár és a víz. A legtöbb kárt Santa Margarita településen okozta a rendkívüli időjárás.

A földtömeg utakat és hidakat is magával ragadott, ami a segítségnyújtást nagyon megnehezíti, hiszen a helyszín alig megközelíthető. A legsúlyosabb helyzetet egy 15 kilométeres szakaszon látják,   ahová már elindultak a mentőalakulatok: 40 fős mentőszemélyzet és két helipokter tart a területre. Mivel az időjárás továbbra is kedvezőtlen, így tartanak attól, hogy újabb földcsuszamlások történnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez