Kizárták a Boca Juniors-t a Libertadores-kupából

A River Plate-el játszott meccsen történt incidensek nyomán a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (Conmebol) úgy döntött, hogy diszkvalifikálja az argentin Boca Juniors csapatát a Libertadores-kupáról.

A Conmebol  arról is rendelkezett, hogy a Boca következő négy meccsét hazai pályán a nézők kizárásával játssza majd, illetve azt is megtiltotta, hogy jegyeket adjon el az elkövetkező négy idegenben megrendezésre kerülő mérkőzésére, valamint 200 000 dolláros bírsággal is sújtotta a csapatot. A Boca fellebbezhet az ítélet ellen, ebbéli szándékát a klub vezetősége később a csapat hivatalos honlapján meg is erősítette.

A Boca Juniors kizárása az után került sor, hogy csütörtökön botrányba fulladt a Rive Plate-el hazai pályán – a híres Bombonerában – jatszott mérkőzés. Az incidensre a második félidő előtt került sor, amikor a Boca szurkolói ez idáig ismeretlen eredetű, a bőr- és nyálkahártyát irritáló folyadékkal locsolták le a River Plate játékosait. Leonardo Poznio, Leonel Vangioni, Ramiro Funes Mori és Matías Kranevitter később kórházi kezelésre szorult.

A mérkőzést csak 14 perccel az incidens után fújták le a bírók, majd pedig a hatóságok lezárták a La Bombonerát.

Miután szombaton a Bocát diszkvalifikálták a Libertadoresből, a River csütörtökön a brazil Cruzeiróval találkozik majd. (Fotó: AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez