Szárnyaszegett angolai légitársaság

Angola, Luanda – Kényszerleszállást kellett végrehajtania az angolai légitársaság egyik gépének Dubaiban. Az elmúlt három hétben ez a második eset, hogy az angolai légitársaság gépének műszaki okokból meg kellett szakítania menetrend szerinti útját.

A TAAG légitársaság szóvivője azt mondta, hogy elővigyázatosságból, és a nemzetközi légügyi szabályoknak megfelelően felfüggesztették három Boeing gépük üzemeltetését. A döntésre azután került sor, hogy december 24-én a légitársaság egyik Boeing 777-200ER-esének kényszerleszállást kellet végrehajtania Dubaiban, mert műszaki problémák léptek fel a gép egyik hajtóművében. Ez nem az első eset, hogy a légitársaság azonos típusú gépivel hasonló problémák léptek fel utazás alatt. Három héttel ezelőtt a TAAG egyik Boeing 777-nek Lisszabonban kellett megszakítania az útját, szintén hajtómű problémák miatt. A szóvivő elmondta, hogy a gépek addig maradnak a hangárokban, amíg a szakértők megállapítják, mi okozhatta a műszaki problémákat a hajtóművekben. A Boeing és a General Motors szakemberei végzik a vizsgálatokat.

 Az angolai nemzeti légitársaság, a TAAG gépeit 2007-ben tiltották ki az Európai Unió légteréből, miután a cég nem felelt meg a nemzetközi biztonsági előírásoknak. Az EU viszont nemrégiben engedélyt adott a légitársaság három Boeing 777-nek, hogy európai országokba repülhessen. A most bekövetkezett incidensek miatt az engedély sorsa kétséges.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez