Nagy fogás – 1,5 tonna kábítószert találtak a Szaharában

Francia katonák tartóztattak fel egy konvojt, amely rengeteg kábítószert és fegyvert szállított Niger északkeleti részén.

A francia hadsereg azt közölte, hogy a konvojt fegyveres milicisták kísérték, akik nem voltak hajlandóak megállni az egyik ellenőrzőpontnál és tüzet nyitottak a szolgálatban lévő francia katonákra. A katonák azonban viszonozták a tüzet és sikerült feltartóztatniuk a terepjárókat. Három milicista meghalt,,hármat sikerült elfogni, őket azóta átadták a nigeri hatóságoknak. A konvoj átkutatásakor  1,5 tonna kábítószert és fegyvereket találtak a franciák. Az incidens Niger északkeleti részén, nem messze Madamától történt, amely az egyik legfontosabb és legforgalmasabb tranzit útvonal az ember-és kábítószer csempészek körében.

Franciaország jelenleg 3000 katonát állomásoztat a Száhel-övezetben, hogy leszámoljanak a helyi terrorista csoportokkal és feltartóztassák az illegális árukat szállító csempészbandákat. A francia kezdeményezéshez (Operation Barahane) Burkina Faso-i, nigeri és csádi katonák is csatlakoztak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez