Ölelj meg kampányok után adj egy pofont kísérlet Tokió utcáin

Tokióban humoristák meglepő kampányba kezdtek. Ingyen ölelés helyett ingyen pofont kínáltak a járókelőknek. Meglepően sokan akartak pofozkodni.

A free hug, vagyis az ingyen ölelés táblákkal kiállni elég nagy divat kis hazánkban is, ilyenkor fiatalok vadidegenekkel ölelkeznek az utcán. Tokió Sibuja állomásán, a népszerű találkahelyen, a híres 5 zebrás kereszteződés közelében, ahol a hűséges Hachiko kutya szobra áll, egy kicsit más kezdeményezést indítottak. Az állomásról tudni kell, hogy rendszeresen valamilyen utcai előadások színtere. Vagy valamilyen csoport prédikál az utcán a vallásról, avagy a kormány baklövéseiről, vagy utcai zenészek próbálnak meg maguknak hírnevet szerezni. Elég kevés az üres hely itt, így tehát alkalmas arra, hogy kísérleteket végezzenek. A rendőrségen sorba kell állni az engedélyekért, ha valaki helyet kíván kapni itt előadásához.

Itt is sok ingyen ölelést kínáló fiatallal lehet általában találkozni, így egy tokiói székhelyű humortársulat arra gondolt, hogy egy alternatívát kínál a járókelőknek. Egy videót is készítettek, amiben megmutatják: mi történik akkor, ha nem ölelni, hanem felpofozni lehet valakit. Ha valaki úgy érzi, levezetné a feszültséget, hát megteheti.

fb-1

A csapat egyébként most indított youtube csatornát, küldetésük pedig az lett, hogy „hülye és ostoba videókat” készítsenek. Első kísérletük pedig a free binta lett.

Mi a binta? Japánul annyit tesz: pofon. Míg valójában a terv csupán egy ostoba öltet volt, a srácok érdekes dolgokra jöttek rá. Az eredmények igen furcsa statisztikát mutatnak, ugyanis kiderült, hogy elsősorban a lányok azok, akik szinte azonnal hajlandóak felpofozni egy férfit. Talán itt vezetik le csalódottságkutat, haragjukat, amit volt pasijukkal, vagy hímsoviniszta főnökükkel szemben éreznek. Persze azért a fiúkat sem kell félteni e tekintetben. Nem csak japánok, de kíváncsi külföldiek és részesültek az élményből, bár ők igyekeztek igazán visszafogni magukat.

Úgy érzem kisimultak a ráncaim”- mondta az egyik srác, akit pofoztak.

fb-3

Fontos azonban tudni, hogy a pofozkodás nem egy jellemző dolog Japánban. A felajánlás, hogy idegen embereknek hagyják felpofozni magukat, ugyanolyan furcsa dolog a szigetországban, mint bárhol máshol. Ugyanilyen furcsa, hogy ilyen sok embert találtak, aki szívesen felpofozza őket. Vagy mindenki ilyen jó fej Japánban, vagy szinte mindenki haragszik valakire. A lényeg mindenesetre ugyanaz. Ha jól szórakoznak ezen, vagy ha kicsit sikerül levezetni a hétköznapi feszültséget, akkor már megérte pofozkodni.

Lehet, hogyha ezért némi pénz is kérnének, akkor egy nagyon jövedelmező stresszlevezető vállalkozás indulhatna.

(Fotó:Youtube)

(Visited 50 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez