Megújuló energiaforrások Egyiptomban

Egyiptom, Kairó – Nagy terveket dédelget Egyiptom, hogy kielégítse az ország energia szükségleteit. Az elkövetkezendő öt évben az egyiptomiak megújuló forrásokból szeretnék biztosítani energia igényük 12%-át. Partnerek: a német bankok, az EU, a spanyol és a japán kormány.

A szél a jövő energiaforrása Egyiptomban. A kormány a Szuezi-öbölnél tervez szélerőműveket építeni. A választás azért esett a területre, mert szinte állandóan mozog a levegő. A kormány magánbefektetők bevonásával képzeli el a projekt megvalósítását. Több szélerőmű-park építésére már ki is írták a pályázatot.

Egyiptomban komolyan gondolják a megújuló energiaforrások kiaknázását. Kairó közelében most fejeznek be egy naperőművet, ami 140 megawattos. Az egyiptomi vezetés emellett augusztusban hirdeti meg az ország első atomerőművének építésére szóló pályázatát.

A Világbank adatai szerint Egyiptom energiafogyasztása az 1997 és 2004 közötti időszakban 7%-al növekedett évente. Az előrejelzések azt mutatják, hogy Egyiptom éves energiaszükséglete 2017-ig 6-7%-al fog emelkedni. Az ország energiahálózata elavult, gyakoriak az áramkimaradások.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez