Tűzhalálba menekülők Algériában

Algéria, Algír – Tűzhalállal tiltakoznak Algériában a munkanélküliség ellen. A hétvégén négyen gyújtották fel magukat, mert se munkájuk, se lakásuk. Három életet sikerült megmenteni, de egy ember belehalt az égési sérüléseibe.

Se munkája, se lakása nem volt annak a családfőnek, aki még szombaton gyújtotta fel magát Boukhadra polgármesteri hivatala előtt. A helyiek szerint ezzel az önpusztító cselekedettel akarta felhívnia figyelmet arra, ahogyan a helyi választott képviselők bánnak az emberekkel. Amikor felgyújtotta magát, körülbelül húsz társával tüntetett a polgármesteri hivatal előtt. Munkát és lakást követeltek, ám a polgármester nem volt hajlandó beszélni velük. A fiatal családfő ezután gyújtotta fel magát. A sérüléseibe vasárnap kora este belehalt. Rajta kívül még hárman, Algéria három különböző településén tiltakoztak önégetéssel a reménytelenség, a munkanélküliség ellen. Mindannyiuk életét sikerült megmenteni.

Napra pontosan egy hónappal ezelőtt Tunéziában is felgyújtotta magát egy fiatal, hogy tiltakozzon az őt ért hivatali sérelmek miatt. Mohamed Bouazizi önégetése vezetett ahhoz a tüntetés sorozathoz, amely végül megdöntötte Ben Ali majd negyedszázados diktatúráját.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez