Önkényes lakásfoglalók Líbiában

Líbia, Tripoli – Líbiai polgárok épülő házak százait foglalták el. Az önkényes lakásfoglalók a kivitelező cégek irodáit is átkutatták.

Az országban egyre több fiatal követel magának lakást, elegük van abból, hogy a szüleikkel kell élniük. A türelmetlenebbek nem bírták a várakozást, és több településen beköltöztek a még épülő lakóparki otthonokba. Több lakást kifosztottak, és volt, amit egyszerűen eladtak. Az Oea líbiai online hírportál információi szerint a biztonsági erők őrizetbe vettek több fiatalt, a gyanú szerint külföldi kivitelező cégek irodáit fosztották ki.

A cikk a lakások elfoglalását a tunéziai eseményekkel magyarázza. Sok a hasonlóság a két ország politikai, gazdasági berendezkedése között, a gondok is megegyeznek. Sok a fiatal, kevés a munka. Az önkényes lakásfoglalókat végül sikerült kiparancsolni az épületekből, elenyésző számú esetben kellett rendőri segítséget kérni.

A kormány a közalkalmazottaknak lakástámogatást is fizet, és a tervek szerint felgyorsítja a lakásépítési programot. Ennek értelmében a következő négy esztendőben negyedmillió új otthont fognak átadni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez