Más már lépni sem tud ennyi idősen, a 84 éves jógapapa a nyakába veszi a lábát (fotókkal)

Mindenki megirigyelheti azt a 84 éves jógázó bácsit Kínában, aki ilyen idős korában is olyan mutatványokra képes, amikre mi sosem voltunk/vagyunk/leszünk.

Korábban már ismert volt egy 80 éves japán nagymama, aki idős korában is fiatalokat megszégyenítő módon tudott tornázni. A nagyit most úgy tűnik legyőzték ebben, ezzel elvették tőle a nem hivatalos legidősebb kígyóember címet. A trónfosztó egy kínai bácsi.

yoga3-e1432115534902
Egyedi póz: a teknős a hátán fekve várja, hogy valaki megfordítsa

Nézze meg, mikre képes ez idős férfi. Hihetetlen rugalmasságát nem vesztette el a korral. Ne lepődjön meg semmin – a képek valódiak.

A 84 éves férfit a Zhangjiakou városában a helyiek csak „mesternek” nevezik. A férfi itt nőtt fel, és mintegy 30 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy rossz egészségi állapotára való tekintettel elkezd jógázni. A jóga annyira segített neki, hogy szenvedélyévé vált, és ő maga is kitalált, létrehozott néhány egyedi pozitúrát.

yoga2-e1432115510843

Amennyire a jóga, úgy a botanika, a rovartan és az ornitológia (madarak) is nagyon érdekli, aktív életet él ennyi idősen is. Folyamatos vitalitását a pozitív életszemléletnek tulajdonítja, persze kombinálva a jógával. A Mester természetesen jógaórákat is tart közösségek számára, teljesen ingyen.

yoga4-e1432115559444

(Fotó:dfic.cn)

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez