Egy csecsemő túlélte a földcsuszamlást Kolumbiában

A kisfiú édesanyját és családjának 11 tagját elsodorta a sártenger, egyedül a nagyapja maradt életben, aki ezentúl gondoskodni fog róla.

,,Nem volt eszméleténél a gyermek, de lélegzett és így tudták, hogy életben van” – nyilatkozta Dr Jesus Antonio Guisao, annak a kórháznak az orvosa, ahol a kisfiút ápolják. A katasztrófában, amely az 1999-es földrengés óta a legsúlyosabb Kolumbiában, az eddigi adatok szerint 78 személy vesztette életét, de az eltűntekről nincsenek pontos számok. Salgar települést gyakorlatilag lakhatatlanná tette az ár.

A katasztrófavédelem 40 kilométer széles szakaszon kutat túlélők után a Liboriana folyó partján. A lakók nagy része aludt, amikor házaikat elragadta a sár. A folyó megszokott méretének a húszszorosára duzzadt, bár többször is megáradt, de ilyen mértékben még sohasem – mondják a helybéliek.

A földcsuszamlások viszonylag gyakoriak Kolumbiában, ahol a heves esőzések miatt a hegyoldalakra rosszul épített házak alatt megindul a talaj. Juan Manuel Santos elnök, aki felkereste a tragédia helyszínét, azt mondta, hogy az állam gondoskodik a károsultakról.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez