Tolvajkulcs illegális filmletöltőknek

Az ezredforduló környékén már mindenhol berregett a betárcsázós internet, pár évvel később pedig csupán néhány órát kellett várnunk egy – mostani mércével – gyatra minőségű filmre. Mostanra pedig percek választanak el egy-egy mozifilmtől, ha tudjuk hol keressük. Egyértelmű azonban, hogy ez sem elég gyors, erre válasz a Popcorn Time.

A forradalmi program az utóbbi időben ütötte fel a fejét a mainstream internetezők körében is. Lényege, hogy – a túlnyomórészt illegális – torrentekből táplálkozik és szinte azonnal elkezdhetjük kedvenc sorozatunk legújabb részét vagy a most megjelent filmek egyikét. Eközben pedig a közösségért is teszünk, hiszen miközben élvezzük a HD minőségű tartalmat, felfelé is töltünk, hogy másnak se akadozzon az új Trónok Harca rész.

A Popcorn Time eddig mint külön letölthető alkalmazás volt elérhető, de a magukat “kedves kockáknak” hívó fejlesztők elhozták az alkalmazás böngészőben megnyitható verzióját. Fontos azonban tudni, hogy az elérhető tartalmak nagy része teljességgel illegális, így az sem biztos, hogy meddig maradhat fent az oldal.

Az Egyesült Államokban elterjedt Netflix, Amazon és Hulu nevű szolgáltatások már ki is fejezték aggodalmukat az ügyben, hiszen komoly károkat okoz számukra a teljesen ingyenes Popcorn Time.
Mivel az internetről köztudott, hogy amennyiben oda felkerül valami, az nem távolítható el (lásd a nemrég kiszivárgott Trónok Harca részeket), így elég egyértelmű, hogy a trend az ingyenes vagy legalábbis nagyon olcsó szolgáltatások irányába megy. Néhány évvel ezelőtt óriási perpatvar volt a ThePirateBay nevű torrentoldal körül, amit végül meg is támadtak az amerikai filmipar nagyágyúi, de teljesen nem sikerült ellehetetleníteni a weboldalt, lássuk mi fog történni a Popcorn Time-al.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez