Afrikai reneszánsz, felelősen!

Az AKCS- EU Közös Parlamenti Közgyűlés 25. ülésének megnyitóján Louis Michel társelnök és Joyce Laboso kenyai házelnök afrikai reneszánszról beszélt, de egy sor olyan tennivalóra is rámutatott, amely nem tűr halasztást, például a Guineában, Maliban és a Közép-Afrikai Köztársaságban feszülő konfliktusok megoldása.

 

Felhívta arra is a figyelmet, hogy a demográfiai erőjelzések szerint ahhoz, hogy a föld népesség növekedésének megfelelő mennyiségű élelmiszer álljon rendelkezésre, 2050-re a globális élelmiszertermelés 70%-kal kell, hogy növekedjen. Afrikának ötszörösére kell emelnie az élelmiszer termelését ahhoz 40 éven belül, hogy a fokozódó keresletet ki tudja majd elégíteni.

Szilasi Ildikó Hermina a benini delegácio vezetőjével

A társelnök kitért az afrikai természeti erőforrások, nyersanyagok korrekt és fenntartható módon történő kitermelésének és felhasználásának fontosságára, valamint az Afrikai számos országában erősödő középosztály oktatásának kérdésére is.

Joyce Laboso kenyai társelnök továbbá megemlítette az afrikai termőterületek külföldi befektetők által véghezvitt, szisztematikus felvásárlásának kérdését, valamint kitért a gyermekek és nők elleni erőszakra, amelyet a jövőben megfelelő intézkedésekkel és a jogszabályi környezet szigorításával vissza kell szorítani.

„Mára mindenki úgy beszél Afrikáról, mint a jövő kontinenséről. Az igazi kérdés az, hogyan él ezzel a lehetőséggel és egyben felelősséggel Afrika!”- összegezte Louis Michel.

000zos Parlamenti Kozgyules brusszeli ulesterme

 

Szilasi Ildikó Hermina

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez