Nyugodjon Békében: Luxustemető Johannesburgban

Minden bizonnyal Afrika legmodernebb és legdrágább temetőjét hozza létre egy ingatlan befektetési cég Johannesburgban, ahol több mint 200 ezer forintba kerül egy parcella megvásárlása.

A luxustemetőt azért hozzák létre, hogy a városnak végre legyen egy olyan temetkezési helye, amely minden igényt kielégít. A temetőt napelemekkel szerelik fel és földalatti generátorokat is létesítenek, hogy a nap 24 órájában folyamatosan legyen áram, világítás és víz. A 20 hektáros területet különböző biztonsági rendszerekkel is ellátják. A külső betolakodók ellen magas elektromos kerítések nyújtanak majd védelmet. Emellett pedig több tucat biztonsági kamera- és őr is üggyel majd a temető biztonságára, illetve nyugalmára. A temetőben emellett négy kápolnát is építeni fognak, amelyek közül az egyik 200 fő befogadására lesz alkalmas.  A hatalmas területet pedig parkosítani is fogják, hogy a helyieknek legyen hol kikapcsolódniuk és sétálniuk. A kivitelezők ügyeltek arra is, hogy a temetőt egy jól megközelíthető központi helyre építsék, ahova könnyedén és gyorsan ellehet jutni.

Azoknak azonban mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, akik itt szeretnének majd örök nyugalomra térni. Egy parcella ár ugyanis 10-22ezer rand (220 – 500 ezer Ft) körül mozog.  Ennek ellenére azonban hatalmas az érdeklődés és az igény a temetkezési helyekre, ezért az ingatlan befektető cég a temető bővítését is tervbe vett már. A temetőben egyébként vallástól függetlenül bárkit végsőnyugalomra lehet helyezni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez