Romário: Blattert is csukják le!

A frissen kirobbant FIFA-botrányra reagálva keresetlen szavakkal fakadt ki Romário, az egykori brazil csatár, aki egyenesen “patkánynak” nevezte José Maria Marint, a brazil futballszövetség volt elnökét, és többek között “Sepp” Blatter, a FIFA elnökének letartóztatását követelte.

 

Romário, aki egyébként labdarúgó karrierje után most mint képviselő a politikai csatározásokban is kipróbálta magát, üdvözölte a FIFA hét magas rangú tisztviselőjének Svájcban történt letartóztatását. Az egykori brazil csatár abbéli véleményét sem rejtette véka alá, hogy nézetei szerint Joseph Blatter ellen is hamarosan vádat emelhetnek.

“Bízom benne, hogy hamarosan Blattert is lecsukják, és végre méltó vezetők kerülhetnek a FIFA élére.”

– fejtette ki Romário a brazil törvényhozás oktatásügyi, kulturális és sportbizottsága előtt. A brazil szakszövetség elnökének letartóztatását is üdvözölte az egykori csillag, aki szerint a Marin eltávolításával fényes jövő elé nézhet a brazil futball. A Romário által csak “patkánynak” Marin egyébként 2014-ben még Dilma Rousseff elnök oldalán fogadta a világbajnokságra az országba érkező államfőket.

A visszavonult brazil labdarúgó elismeréssel szólt az FBI és svájci rendőrök munkájáról és a dél-amerikai futball szervezeteket behálózó korrupció felszámolásnak szükségességét hangsúlyozta.

A FIFA-botrány közvetlenül érinti a sportág számos latin-amerikai vezetőjét, valamint a futball-üzletben érdekelt számos helyi vállalkozót is. Argentína például most erősítette meg, hogy kiadja azt a három üzletembert az USA-nak, akiket az FBI több rendbeli vesztegetéssel gyanúsít. ( Fotó: Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez