Üdvözlet Magyarországról egy régi barátnak a nigériai Demokrácia Napján

Afrika legnépesebb országában május 29-én ünneplik a Demokrácia Napját, amelyet 1999 óta nemzeti ünnepként tartanak számon, miután Olusegun Obasanjo akkori elnök véget vetett a katonai uralomnak az országban.

Balogh Sándor, a Magyar Afrika Társaság (AHU) elnöke levélben gratulált Olusegun Obasanjo volt nigériai elnöknek, megerősítve, hogy a magyar szervezet továbbra is fontosnak tartja, hogy fenntartsa és ápolja a hagyományos jó viszonyt Nigériával. A jövőben is azon fog dolgozni, hogy a két ország közötti együttműködést megszilárdítsa, bővítse.

Magyarország számára Nigéria az egyik legfontosabb stratégiai partner Afrikában. A két ország 1964-ben vette fel a diplomáciai kapcsolatot. Magyarország pedig azóta tart fenn diplomáciai képviseletet a nyugat-afrikai ország fővárosában. Nigéria 1992-ben nyitotta meg nagykövetségét Budapesten, amely az elmúlt években kifejezetten sikeres és szoros együttműködést alakított ki a Magyar Afrika Társasággal.

Olusegun Obasanjo az AHU régi barátja, többször is elismerően nyilatkozott a szervezet tevékenységéről és segítőkészségéről Afrikában. A hazájában, illetve külföldön nagy elismertségnek és népszerűségnek örvendő politikus személyesen is részt vett 2011-ben, az AHU által szervezett V. Africa Summit-on, amelynek díszvendége volt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez