Súlyos közúti baleset és házomlás Egyiptomban

Egy rendőrségi személyszállító busz frontálisan ütközött egy teherautóval nem messze Kairótól. A szerencsétlenségben sokan meghaltak.

A súlyos balesetben 16 rendőr, köztük 13 újonc vesztette életét Kairótól 95 km-re. A hatóságok nem adtak ki információt arról, hogy ki volt a felelős a balesetért és arról sem tettek említést, hogy pontosan mi történt. Egy neve elhallgatását kérő rendőr csupán annyit tudott mondani, hogy a rendőrségi kisbusz frontálisan ütközött egy szembejövő teherautóval, amely téglákat szállított. Mindkét jármű a nagy erejű ütközés miatt az útszéli árokba borult és szétroncsolódott. Egyiptomban egyébként köztudott, hogy életveszélyes az utakon közlekedni. A balesetek fő oka, hogy a vezetők nem tartják be a közlekedési szabályokat és az utak állapota is kritikán aluli. 2014-ben 13 ezer ember halt meg az utakon Egyiptomban.

A Kairótól 320 km-re található Assuitban  egy négyemeletes lakóház omlott össze. Hat ember vesztette életét és hatan súlyos sérüléseket szenvedtek, őket jelenleg kórházban ápolják. A tragédiát nagy valószínűséggel a szakszerűtlenül kivitelezett építkezés okozta. Egyiptomban sokan illegálisan építkeznek vagy bővítik  házaikat anélkül, hogy tervezőket fogadnának és engedélyt kérnének az illetékes hatóságtól. Komoly problémát jelent az is, hogy az épületek jó része a karbantartás hiánya miatt omlásveszélyes.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez