Tangerben épülhet fel Afrika legmagasabb toronyháza – a bin Laden csoport a kivitelező

Eredetileg Casablancában valósult volna meg a szaúdi Tareq bin-Laden befektetési csoport 1,5 milliárd dolláros ingatlan beruházása, de nem várt nehézségek és problémák miatt az építkezést le kellett állítani.

„Jó okunk volt rá” – mondta Amedee Santalo a szaúdi cég vezetője, Sheikh bin Laden tanácsadója. Santalo elmondta, hogy Casablanca Anfa negyedében akarták felépíteni az 514 méter magas felhőkarcolót, de a városrész nem fejelődik olyan gyorsan, mint ahogyan azt korábban gondolták és a hatalmas épület minden bizonnyal megpecsételte volna Anfa sorsát. A tanácsadó azonban elmondta, hogy nem szeretnék végleg leállítani a beruházást és inkább egy másik városba költöztetik át a projektet, ahol több a hely és a feltételek is kedvezőbbek. Ezért esett a választás Tangerre és az ott kialakított „szabad övezetre”.

„Tanger gyorsan fejlődő város” – mondta a tanácsadó, aki azt is megjegyezte, hogy már a tárgyalások is megkezdődtek a város vezetésével és a helyi kormányzóval. A szaúdiak azonban azt szeretnék, hogy a tangeri szabad övezet ugyanolyan jogokat és státuszt biztosítson számukra, mint amelyet a Dubaji Nemzetközi Pénzügyi Központ nyújt, ezért még nem sikerült teljes mértékben megállapodni a várossal.

Ha sikerül megvalósítani a hatalmas beruházást, akkor az al Noor toronyház Afrika legmagasabb épülete lenne. A tervek szerint a hatalmas felhőkarcoló egy 7 csillagos luxus szállodának, mozinak, üzleteknek és több száz lakásnak adna otthont. Emellett iroda helyiségeket és egy konferencia központot is létesítenének benne.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez