Több millió hamis dollár és euró a sztár házában

Életfogytig tartó börtönt kaphat Szenegál legnagyobb énekes sztárja, akit pénzhamisítás és pénzmosás címén vettek őrizetbe. Thione Seck tulajdona Dakar legelegánsabb éjszakai szórakozóhelye, ahol a sztár maga is gyakran fellépett.

85 millió CFA kapcsán bukott le az énekes sztár – ez mintegy 144 ezer dollár. Thione Seck arra hivatkozott: őt is átverte egy lelkiismeretlen producer, aki hamis pénzzel fizette ki őt. A rendőrök nem hittek neki, és milyen igazuk volt: a házkutatás során több millió hamis dollár és euró is előkerült a helyi pénz a CFA mellett. Ami még kellemetlenebb a sztár számára: találtak egy berendezést is, mely a hamis pénzek gyártására alkalmas lehetett.
Ezek után kevesen adnak hitelt a sztár meséjének, mely szerint lelkiismeretlen üzleti partnerének az áldozata. Ő nem tudott semmiről. A rendőrség mindenesetre letartóztatta a partnerét is. Mindkettejüket életfogytiglanra ítélhetik, ha bebizonyosodnak a vádak: összeesküvés hamis pénz gyártására és forgalmazására. Úgyhogy nem kizárt: Szenegál énekes sztárja a jövőben a fegyházak közönségét szórakoztatja majd dalaival.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez