Snowden: az USA kormánya most is figyelheti önöket!

Kezdenek megváltozni az erőviszonyok- örvendezik Edward Snowden, aki két éve leleplezte: az USA hírszerzése emberek millióit figyeli az egész világon. Több újságban közzétett nyilatkozatában az amerikai hírszerzés egykori munkatársa arra is utal: hiába szigorították az ellenőrzést, az USA kormánya most is megfigyelheti azokat, akik Snowdent olvassák!

Freedom Act /szabadság törvény/ szabályozza a jövőben az amerikai hírszerzés lehetőségeit mások lehallgatására, szemben a korábbi Patriot Act-el /hazafias törvény/, amely a terrorizmusra hivatkozva az internet összes lehetőségét kihasználva figyelte meg emberek millióit az egész világon. Snowden üdvözli a törvényt, amely azt mutatja, hogy “felnőtt egy olyan generáció, amelyik nem hajlandó egyetlen tragikus pillanat /szeptember 11/ miatt feláldozni az alapvető szabadságjogokat. Kezdetben attól féltem, hogy az emberek közömbösek lesznek a leleplezéseim iránt. Szerencsére ez nem következett be. Sohasem örültem jobban, mint amikor kiderült : ebben tévedtem”- írta Edward Snowden, akinek a nyilatkozata olyan világlapokban jelent meg, mint a New York Times, a német Der Spiegel, a francia Libération és a spanyol El Pais.
Edward Snowden, aki 2013-ban hagyta el a hazáját, és jelenleg Oroszországban él, arra is felhívja a figyelmet: az új törvény csak korlátozza, de nem szüntetni meg az NSA megfigyelő rendszerének működését. Az USA kormánya aközben is figyelheti önöket, hogy a nyilatkozatomat olvassák- írja Snowden. Más országokat is óv attól, hogy az USA példáját kövessék. Kanada, Ausztrália és Franciaország a terrorizmusra hivatkozva különleges felhatalmazást adott a titkosszolgálatoknak a megfigyelésre, és ez sértheti a polgárok jogait- írja Edward Snowden, akit Amerikában sokan hazaárulónak tartanak, mert leleplezte: a Nagy Testvér nagyon sok embert figyel a világban …

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez